Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Alv en symposium VOV

8 oktober, 10:00 - 18:30

In het verlengde van de Defensienota 2018 is de IT-Strategie Defensie opgesteld. Defensie wil transformeren naar een informatiegestuurde organisatie (IGO). IGO is een breed begrip. Het idee is dat alle gelederen van de organisatie door slimmer gebruik te maken van data – zowel vanuit gesloten bronnen als open bronnen – en het direct onderhanden hebben van data, effectiever en efficiënter kunnen optreden. Niet alleen in commandovoering, het inlichtingenproces en andere functies van militair optreden, maar ook in het materieelbeheer en de bedrijfsvoering zal dit concept steeds sterker worden toegepast. Denk hierbij aan toepassingen als predictive maintenance, situational awareness en beeldherkenning. De IT van Defensie speelt hierin een belangrijke rol in termen van mensen, middelen en manieren.

In dit symposium willen we een beeld schetsen van de ideeën binnen de Bestuursstaf, de conceptontwikkeling binnen het Commando Landstrijdkrachten, de initiatieven die momenteel binnen het JIVC lopen en tot slot enkele concrete voorbeelden van toepassingen die al in realisatie zijn. De nadruk ligt daarbij deze keer wat minder op de randvoorwaardelijke netwerken en interoperabiliteit, maar meer op de inhoud of content.

Informatiegestuurd optreden wordt momenteel in diverse fora besproken en is ook vaak een gewild onderwerp op vele symposia. Als Vereniging Officieren Verbindingsdienst trachten wij de laatste ontwikkelingen te behandelen in ons symposium, die vooral relevant zijn voor het Commando Landstrijdkrachten. Officieren van de Verbindingsdienst vormen een onmisbare schakel in deze ontwikkelingen, maar informatiegestuurd optreden raakt alle aspecten van Defensie.

PROGRAMMA SYMPOSIUM

met dagvoorzitter kolonel Arjen Straver en de volgende sprekers:

  • Dhr. Jacques Wetzels (Chief Data Officer Defensie) geeft een toelichting op de IT-Strategie van Defensie en het daarvan afgeleide IT-uitvoeringsplan;
  • Lkol Ronald Smit (Staf CLAS/Strategie & Plannen) spreekt over informatiegestuurd optreden in de context van het landoptreden;
  • Dhr. Arjan de Heer (Programmamanager Data Science bij het JIVC) en dhr. Hans Loermans (JIVC/KIXS) gaan in op de huidige initiatieven binnen het JIVC om een datalab in te richten en op welke wijze o.a. de CLAS met Data Science ondersteund kan worden;
  • Tot slot presenteren dhr. Erwin Lanting (Directeur Tardis Research) en maj (res) Dick Oey enkele voorbeelden van recente toepassingen om informatie of inlichtingen te winnen uit web and social media intelligence (open source data). De functionaliteit hiervoor is al in gebruik bij sommige afdelingen binnen Defensie en wordt nog breder geïmplementeerd.

TIJDSLIJN

10.00 – 11.00          Ontvangst deelnemers VOV ALV in gebouw N

11.00 – 12.00          VOV algemene ledenvergadering

vanaf    11.30          Ontvangst deelnemers VOV symposium in gebouw N

12.00.-.13.00          Lunch

13.00 – 17.00          Symposium

17.00 – 18.30          Social in gebouw N

AANMELDEN

Door de RIVM-COVID maatregelen is er fysiek plaats voor max. 120 deelnemers. Het is daarom ook mogelijk om virtueel interactief mee te doen aan de ALV en/of het symposium met behulp van Microsoft Teams wat gefaciliteerd zal worden door Defensie.

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar secretaris@vovklict.nl, waarbij u aan dient te geven of u fysiek of digitaal deel wenst te nemen aan de ALV en/of het symposium.

Fysieke deelname vindt plaats op volgorde van inschrijving. U ontvangt een bevestiging met aanvullende informatie en, desgewenst op 5 oktober de link om digitaal in te loggen en zo het programma op afstand te volgen en mee te discussiëren.

Aanmelden kan uiterlijk tot 24 september 2020 !!

TOEGANGSREGELING

Actief dienenden maken gebruik van hun defensiepas. Overige VOV-leden en speciaal genodigden dienen hun toegestuurde bevestiging mee te nemen en samen met een geldig ID te tonen bij de dienstdoende wacht. Voor allen geldt registratie bij binnenkomst in gebouw N, alsook controle op temperatuur en het zichtbaar dragen van een polsbandje.

TENUE

Het tenue voor de gehele dag is voor actief dienenden DT-1 en voor de overige leden DT-1 of tenue de ville.

Gegevens

Datum:
8 oktober
Tijd:
10:00 - 18:30
Website:
www.vovklict.nl

Organisator

Secretaris VOV
E-mail:
secretarisvov@gmail.com

Locatie

Oranjekazerne
Clement van Maasdijklaan 5
Schaarsbergen (Arnhem), Gelderland 6816TW Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
026-3531111